Blog archive | juni 2016

Jordgubbssmoothie super enkelt att göra och  gott. Går på några minuter. Smarrigt som mellanmål.

Recept på jordgubbssoothie 2 personer

4 dl äppeljuice

2 dl kokosmjölk

2dl fryst mango

2 dl jordgubbar

1/2 msk kokosolja

lite vaniljpulver

1 msk pressad lime

Mixa allt i en mixer. Drick och njut!

Vi säljer jordgubbar utanför affären. Ha en trevlig Tomatkarneval. Vi är nästan mitt i Tomatkarnevalen, så jag kommer att njuta av karnevalsstämmning. Hoppas att vi syns!!

 

 

Nytt häfte från Sandnes 1609 grytekluter norsk text. Om man har stickat förr inga problem. Det är virkade och stickade grytlappar. Du kan göra åt dig själv till köket eller åt någon vännina. Det är trevligt att ge en hemmgjord gåva och att få. Då man sätter tid och kärlek i varje maska.

Nytt bomullsgarn Mandarin Grande lite grövre lämpar sig bra till pannlappar.  Kom i vackra färger. Jag har stickat i dubbelt Grande på stickor nr.5 en dominoruta. En sådan gör du på en kväll.

Dorthe Skappel är internationell känd modell och nu jobbar hon för TV Norge som programledare. Skappeltröjorna gör succè i Norge. Varför?

De samarbetar med Sandnes garn och fått eget Skappelgarn t.ex Suri. De tycker att  det är viktigt att garnen är mjuka och  har kvalitè. De gör enkla  stil rena modeller och snabb stickade. Sandnes mini alpakka är 3 trådigt 100% ren alpakka. Garnet är mjukt  och perfekt kombination med Skappelgarn.

 

Nu har det gått en vecka sedan vi kom hem från Sandnes i Norge. Vilken upplevelse att få se produktion av garnen, träffa designers och  att se höstens mode.

Detta blir del ett. Kommer om Sandnes i tre delar. Först blir det tillverkning av garn. Vi blev guidade av chefen själv Harald och försäljarn Stephan.

I över 100 år har fabriken tillverkat garn och produktionen finns fortsättningsvis i Norge. Ullen kommer från Norge och Austarlien.Merinoullen är från Syd - Amerika där mulesing inte förekommer. Garanterat att ullen kommer inte från får som har blivit utsatta för mulesing. Vad är muelsing? Mulesing är att skalpera bakdelen på får för att förebygga angrepp från blåflugor. Alpakka från Peru. Bomull från Indien. Den bästa råvaran fås från dessa länder.

 Det är en topp modern maskinpark. Ullen tvättas först. Spinner man tråd som är grunden för Sandnes kvalitètsgarner. Tvinnat garn går från spole till härvor för färgning. Färgningen sker enligt EU bestämmelser inga farliga färgämnen. Garnnystan görs 60.000 tusen om dagen och sedan i plastpåsar. Garnet är leverans klart. Kvalitè kostar, men om man sätter tid och energi på ett plagg behöver det vara ett gott resultat. Plagget skall se bra ut efter användnig och tvätt.